Βράβευση από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας -iTQi- με έδρα τις Βρυξέλλες

Το μέλι μας ευκαλύπτου με θυμάρι απονεμήθηκε με δύο αστέρια για την ποιότητα την ανώτερη γεύση και την υφή του και την ξεχωριστή του γεύση στο διαγωνισμό της Επιτροπής του Διεθνούς Ινστιτούτου Γεύσης & Ποιότητας (iTQi).

Το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας -iTQi– με έδρα τις Βρυξέλλες, είναι ο κορυφαίος οργανισμός που έχει ως στόχο τη δοκιμή και την προώθηση τροφίμων και ποτών ανώτερης γεύσης από ολόκληρο τον κόσμο. Οι κριτές επιλέγονται από τις 16 πιο αναγνωρισμένες λέσχες μαγείρων και γευσιγνωστών στην Ευρώπη. Το βραβείο ανώτερης γεύσης είναι μια μοναδική αναγνώριση της ποιότητας προϊόντων από μεγάλους και γνωστούς Chef & Sommelier Associations.

Εξαίρετους διαμορφωτές γνώμης και εμπεριστατωμένα ειδικευμένους σε θέματα γεύσης, βασισμένη στην κρίση τους χωρίς την παροχή βασικών πληροφοριών.

Πάνω από 200 μέλη της κριτικής επιτροπής επιλέγονται προσεκτικά με βάση την εμπειρία τους στην γευστική δοκιμή.

Για να αντιληφθεί κανείς τη σημασία της διάκρισης από το iTQi, αρκεί να πούμε ότι πρόκειται για διεθνή οργάνωση με την οποία συνεργάζονται 16 διεθνείς και εθνικές ομοσπονδίες σεφ και σομελιέ (κυρίως από την Ευρώπη και συγκεκριμένα από την Γαλλία, τη Βρετανία, την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Σουηδία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, την Τουρκία, αλλά και διευρωπαϊκές και διεθνείς ομοσπονδίες, όπως οι Euro-Toques, World Master Chefs Society, Nordic Chefs Association και Association de la Sommellerie Internationale).