ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ο κόσμος της μέλισσας είναι ένας πολύ ιδιαίτερος και ξεχωριστός.

Αυτό αποτέλεσε για εμάς το εφαλτήριο για την έναρξη της σχέσης μας με αυτά τα τόσο ιδιαίτερα πλάσματα.

Η αρμονική λειτουργία της μικρής αυτής κοινωνίας, η οργάνωση ,η ομαδικότητα και η εργατικότητά τους αποτέλεσε για εμάς πηγή έμπνευσης και δημιουργίας.

Είμαστε μια ομάδα μελισσοκόμων από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους με κοινό τόπο την αγάπη για τις μέλισσες και τον φανταστικό στα ματιά μας κόσμο τους.

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν χιλιάδες πράγματα που μπορούν να χωρίσουν τους ανθρώπους, όμως η αγνή αγάπη για κάτι τόσο όμορφο όσο η μελισσοκομία αποτελεί για μας το πιο ισχυρό κίνητρο για την σύμπραξή μας.

Οποιοσδήποτε ασχοληθεί με τη μελισσοκομία είτε επαγγελματικά, είτε ερασιτεχνικά θα πρέπει να αγαπάει το αντικείμενο και να ασχοληθεί πρώτα από όλα με μεράκι και μετά από συμφέρον.

Οι μέλισσες γοητεύουν αλλά συνάμα απογοητεύουν, προσφέρουν μέλι αλλά και δηλητήριο, χαρές και στενοχώριες.

Όπως στη φύση διακρίνεται η συμπεριφορά μιας μέλισσας από την κοινωνική της οργάνωση έτσι κι εμείς έχοντας συλλογική αντίληψη και μέσα από μια σωστή συνεργασία λειτουργούμε σαν μια ομάδα ανθρώπων που μοιράζονται ιδέες, εμπειρίες, γνώσεις και συναισθήματα.

Με αφετηρία την επαφή μας με τη φύση σε συνδυασμό με έναν διαφορετικό τρόπο ζωής είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που κάνουν την ενασχόλησή μας με τη μελισσοκομία ξεχωριστή και ιδιαίτερη.

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ως ομάδα ακολουθούμε τους κανόνες της ορθής μελισσοκομικής πρακτικής. Διατηρούμε και μεταφέρουμε τα μελισσοκομεία μας σε περιοχές με αυτοφυή βλάστηση από αμυγδαλιές, γκοριτσιές, ασφοδέλους, εσπεριδοειδή, αγριορίγανη, αγκάθια, λαδανιές, θυμάρι, θρούμπι, ευκαλύπτους, ρεικότοπους, καστανιές και πεύκα.

Αξιοποιούμε όλες αυτές τις ουσίες ΜΕΛΙ – ΓΥΡΗ – ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΠΟΛΤΟ – ΠΡΟΠΟΛΗ- ΚΕΡΙ κρίκοι μιας πολύτιμης αλυσίδας που προσφέρει η φύση στη μέλισσα και η μέλισσα στον άνθρωπο.